Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» για το 2014

Ολοκληρώθηκε η διαδρομή της εκστρατείας «ΑΝΑΠΝΕΩ» για το 2014

Σε μια πρωτότυπη Συνέντευξη Τύπου σε λεωφορείο παρουσιάστηκε ο απολογισμός της εκστρατείας «ΑΝΑΠΝΕΩ» για το 2014.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), κ. Μιχάλης Τουμπής, ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Πνευμονολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και η Επικεφαλής Επιχειρησιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Novartis Hellas, κυρία Μαριάνθη Ψάχα ήταν οι ξεναγοί στο ταξίδι της εκστρατείας σε ένα συμβολικό γύρο της ιστορικής Αθήνας.

Η εκστρατεία, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Με επίκεντρο το μήνυμα «ΑΝΑΠΝΕΩ», αναπτύχθηκε μία ολοκληρωμένη σειρά ενημερωτικών και επικοινωνιακών ενεργειών, που περιελάμβανε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα, καταχωρήσεις, δημιουργία του minisite www.anapnew.gr καθώς και ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια για το ευρύ κοινό και τους ασθενείς.

Η εκστρατεία πλαισιώθηκε από ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν σπιρομετρήσεων, σε μεγάλες πόλεις της χώρας καθώς και σε ακριτικές περιοχές. Η καμπάνια «ΑΝΑΠΝΕΩ» επισκέφθηκε τη Νάξο, τη Σύμη, το Κουφονήσι, την Ικαρία καθώς και πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. Συνολικά προσεγγίστηκαν πάνω από 4.000 άνθρωποι ενώ διεξάχθηκαν πάνω από 400 σπιρομετρήσεις στην προσπάθεια προαγωγής της πρόληψης.

«Στη Novartis είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε ως επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας τους ασθενείς προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνομε την υγεία και την ποιότητα ζωής τους, όχι μόνο μέσω της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και μέσω της ενημέρωσης και της στήριξης των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα μία ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τη ΧΑΠ, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και την πρόληψη. Ο μέχρι σήμερα απολογισμός της καμπάνιας μας προτρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά το 2015», τόνισε η Επικεφαλής Επιχειρησιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Novartis Hellas, κυρία Μαριάνθη Ψάχα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΕ, κύριος Μιχάλης Τουμπής σημείωσε πως «Η εκστρατεία ΑΝΑΠΝΕΩ είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Novartis και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε ενεργά, προσφέροντας έμπρακτα στην κοινωνία. Η εκστρατεία τονίζει το ρόλο της πρόληψης και ταυτόχρονα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό για τη νόσο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και το 2015 την εκστρατεία και να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια, μειώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών όπως και τις καθημερινές δραστηριότητες και τους θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για συχνές νοσηλείες. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο οδηγώντας σε αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η νόσος υποδιαγιγνώσκεται, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιτακτική ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΑΝΑΠΝΕΩ http://www.anapnew.gr/ και ενημερωθείτε για νεότερα σχετικά με την ΧΑΠ.

Πηγή: Ολοκληρώθηκε η διαδρομή της εκστρατείας «ΑΝΑΠΝΕΩ» για το 2014 | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/78281/oloklirothike-i-diadromi-tis-ekstrateias-anapneo-gia-2014#ixzz3M88CEY3K

Σχολιάστε